O nas – Mateja in Evija: Skupaj za zdrav življenjski slog

Dobrodošli!

Sva Mateja in Evija, srčni duši te skupnosti, posvečene mamam in otrokom, ki živijo s težavami pomanjkanja pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD). Najini poslanstvi združujeta naravne pristope, prepletene z izkušnjami in strastjo do odkrivanja poti k boljšemu življenju.

Mateja – Raziskovalka narave in zdravega življenja

Mateja

Začnimo s predstavitvijo Mateje, diplomirane ekonomistke in prehranske svetovalke po CPD standardih. Mateja ni le izučena strokovnjakinja, temveč tudi blogerka in praktik tai chi-ja, karateja ter qi gong-a. Njena strast je narava, prepletena z zavezanostjo k zdravemu življenjskemu slogu. Kar je še posebej pomembno: je tudi mama treh otrok, eden izmed njih ima diagnostificirano motnjo ADHD.

Njeno življenjsko poslanstvo je raziskovati naravne pristope k reševanju težav, povezanih z ADHD. Razume, da se odločitev za zdravila ne sme sprejeti zlahka in da ima narava veliko zdravilnih darov za nas.

Več o Mateji lahko najdete tudi na tem naslovu: https://mateas-matejagrabner.si/sl/moja-domaca-stran/

Evija – Vaša coachinja za psihološko dobrobit in samopomoč

Evija

Sedaj pa Evija. Magistrica psihosocialnega svetovanja po kognitivno vedenjski terapiji, life in business coach, praktik nevrolingvističnega programiranja, certificirana hipnotizerka in inštruktorica TAO joge obraza. Vendar to ni vse. Tudi sama je mama dveh otrok.

Evijina osebna izkušnja se je začela že v šoli, kjer je odkrila svojo pot kljub morebitni oznaki ADHD, o kateri se takrat ni govorilo. Verjame v moč interesa in strasti ter razume, da osebna motivacija narašča, ko odkrijemo področje, ki nas zares zanima.

Njena pot raziskovanja ni nikoli končana. Od študija družboslovne informatike do psihosocialnega svetovanja po kognitivno-vedenjski modaliteti in številnih drugih alternativnih znanj. To znanje uporablja na sebi in v svojem družinskem življenju, s čimer želi izboljšati svojo psihično in fizično dobrobit ter motivacijo za doseganje ciljev.

Več o Eviji si lahko ogledate na povezavi: https://www.evijaevelinzavrl.com/

Skupna vizija – Naravne možnosti za lajšanje simptomov ADHD

Obe verjameva, da je potrebno pred poseganjem po zdravilih za ADHD preiskati naravne alternative, ki lahko pozitivno vplivajo na simptome. Otrokova diagnoza ne sme zapečatiti njegove usode; vsi se rodimo z enakim potencialom in si zaslužimo najboljše. Pravzaprav so največji svetovni izumitelji in inovatorji prav ljudje z ADHD. 

Prepričanje, da so ljudje z motnjo pomanjkanja pozornosti s hiperaktivnostjo, lahko izjemno kreativni, inovativni in sposobni prispevati k svetu z izjemnimi odkritji in dosežki. To stališče temelji na dejstvu, da so številni znani posamezniki zgodovine, znanosti, umetnosti in poslovnega sveta poročali o diagnozi ADHD in obenem dosegli izjemen uspeh.

Nekateri primeri znanih osebnosti so:

  • Thomas Edison: Slaven izumitelj, ki je razvil žarnico in mnoge druge naprave. Mnogi menijo, da je imel simptome ADHD.
  • Albert Einstein: Eden največjih znanstvenikov v zgodovini, ki so mu znova in znova pripisovali simptome ADHD.
  • Leonardo da Vinci: Slavni slikar, inovator in polimat, je imel značilnosti, ki bi jih danes povezovali z ADHD.
  • Richard Branson: Ustanovitelj skupine Virgin in uspešen podjetnik, je govoril o tem, kako je ADHD vplival na njegovo podjetniško pot.
  • Will Smith: Priljubljen igralec in producent, je govoril o simptomih ADHD in kako so mu pomagali, da je postal uspešen v zabavni industriji.

ADHD ni nekaj, kar bi moralo ljudi omejevati, ampak je dejstvo, da  imajo ljudje z ADHD edinstvene talente, ki jih lahko izrazijo in uporabijo za prispevanje k družbi in svetu na poseben način.

Ostanite močni in zaupajte svojim otrokom. Svet potrebuje talent in genialnost vaših otrok – in mi smo tu, da vam pomagamo odkriti to edinstveno pot.

Verified by MonsterInsights